Maatjes-tennis -Maatjes Jeu de Boule

10 maart 2023


 

Maatjes-jeu de boulen bij Petangeske

Na het succesvolle project Maatjes-Tennis voor mensen met geheugenproblemen, gaat nu de jeu de boulesvereniging Petangeske, gehuisvest op Rozenoord, van start met jeu de boulen voor mensen met geheugenproblemen.

Beginnend op dinsdagmorgen 7 november a.s. van 10.00 – 12.00 uur gaat in de periode van november tot en met maart op de eerste en de derde dinsdag van de maand gespeeld worden.

Bij Petangeske staat er een enthousiaste groep van vrijwilligers klaar om de bezoekers op te vangen en ook op de banen te begeleiden. Gelukkig heeft de vereniging alle ruimte om overdekt te spelen en kunnen we met een gerust hart het Maatjes-Sporten, ook in de wintermaanden continueren.

Deelname is vrij en staat open voor leden, oud-leden en ook leden van andere verenigingen zijn welkom om samen te komen spelen, maar ze moeten wel een maatje meebrengen; dat mag een mantelzorger zijn, een vriend of vriendin enz., omdat de organisatoren er vanuit gaan dat het gaat om samen actief en sociaal bezig te zijn, want ook een bakkie koffie doen en ervaringen delen, dat hoort erbij.

Belangstellenden behoeven zich van tevoren niet aan te melden. De poort staat open. De jeu de boulesvereniging gaat met deze inzet van vrijwilligers en het feit dat het initiatief door bestuur en vereniging van harte wordt ondersteund ook op weg naar de status van Dementievriendelijke vereniging, zoals bij de collega tennisverenigingen en het smartlappenkoor Bittere Tranen al eerder is gebeurd.

Voor informatie kan contact worden gelegd met Miriam Becht, actief bij Petangeske (0615155606) en Martien van Leeuwen, belangenbehartiger van Alzheimer Nederland 

Graag tot dan!
Werkgroep Dementievriendelijke Verenging Smash BoZ en L.T.C. de Zoom.

vlnr: Els Hoyer, Miranda Bernaards, Paul Korzilius, Martien van Leeuwen, Miriam Becht en Ingrid van der Meeren

( Foto is gemaakt door Tonny Presser) 

Nieuwscategorieën